18 Mayıs 2007 Cuma

Sağlığımıza Dikkat Edelim...




Havuç vücudu temizliyor


Mide ve bağırsak dostu olarak bilinen havuç suyu kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici özelliğinin yanında strese de iyi geliyor.








Yeşil çay ömrü uzatıyor

Japonya’da yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre, yeşil çay, çeşitli hastalıklardan ölme riskini önemli ölçüde azaltıyor.










Balık yemek yaşlılıkta gözü koruyor


Balık yemek yaşlılıkta göze iyi geliyor. Haftada iki kez balık yiyen yaşlılarda görme bozukluğunun yüzde 36 azaldığı görüldü.






Domates hayat kurtarıyor

Daha önce kansere karşı etkili olduğu belirlenen domatesin bir faydalarına bir yenisi eklendi. Bilimadamları domatesin kanı daha akışkan hale getirerek damar tıkanıklığı ve daralmasını engellediğini açıkladı. Domates suyu da benzer bir etki yaratıyor.




Bilgisayar boyun fıtığı yapıyor


Yoğun bilgisayar kullanımı, uzun süre aynı pozisyonda kalmak ve hatalı duruşlar boyun fıtığını tetikliyor.





Karpuz ile gelen sağlık

Karpuzun içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi, vücudu kansere karşı koruyor. Laykopen maddesinin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazla.




İlacı bölerek içmek öldürebilir

Uzmanlardan ilaç kullananlara uyarı. Yutamadıkları gerekçesiyle ilaçları bölerek içenlerin, tehlikeli yan etkilerle karşılaşabilecekleri uyarısı yapıldı. Bu şekilde alınan ilaçların vücutta çok hızlı emilmesi felç ve kalp krizi riskini artırıyor

İlacı asla susuz içmeyin

Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla bereber içeceğiniz
su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır





Hafıza ve zeka için B vitamini

B grubu vitaminler, konsantrasyon, öğrenme, hafıza gücü ve bilinçsel performansta artış sağlarken, beyni strese karşı koruyor, fiziksel ve zihinsel sağlığı da olumlu etkiliyor.
Et, süt ve yumurta gibi hayvansal protein içeren gıdalar ile tahılları tüketerek günlük B vitamini ihtiyacını karşılayabiliriz.


ntvmsnbc.com